Neli Dimitrova

Нели Димитрова е родена в Тетевен. Завършва кинознание и драматургия в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, където е главен асистент по кино и телевизионна драматургия от 1999 г. до момента. Работи като главен сценарист и сценарен консултант на игрални, документални и анимационни филми за кино и телевизия, телевизионни сериали и предавания, събития.

В периода 2010-2013 г. Нели Димитрова е сценарист и заместник-ръководител направление – филми и сериали в MediaPro Entertainment, а понастоящем е Content Development specialist в bTV Media Group. Главен сценарист е на четирите сезона на ситкома „Домашен арест”, на игралния филм  „LOVE.NET”, на корпоративното парти на GLOBUL „Нощта на изкушенията” (2008 г.),  на музикалния хепънинг под патронажа на Столична община „Да счупим тишината” (БНТ, 2007 г.), на мултимедийната класация за българска популярна песен “Песен на годината” (MSAT, БНР, 2002-2003 г.), автор и главен сценарист е на телевизионното шоу „Секс игри, ах” (Евроком, ВВТ, Диема, 2004-2006 г.) и Сценарист е на анимационния филм в продукция „Невероятния сладкиш на лелка Брелка”, на телевизионния сериал "Хотел България" (Нова ТВ, 2004 г.) на корпоративното парти на GLOBUL „Globul 5 stars” и на играта за GLOBUL “Те са вече тук” (2008 г.), на първите, вторите и третите годишни награфи на списание Блясък и Санома България, на Годишни Музикални награди на БГ радио (БНТ, 2002 г.),  режисьор и сценарист е на документалния филм “Тату бяха в България” (bTV, 2002 г.), сценарист е на телевизонните „Понеделник 8 ½” (БНТ), и „Бон Апети” (bTV). Нели Димтрова е сценарен консултант на анимационните филми „Любовна история” (реж. В.Шишков), „Невероятните приключения на Симбад Мореплавателя” (реж. Г. Димитров), „Фортуна” (реж. Г. Димитров).

Награди и отличия: Най-добър сценарий „Златна роза” за филма LOVE.NET на 30-тия юбилеен фестивал „Златна роза” – Варна – 2011; Номинация за най-добър сценарий за филма LOVE.NET от филмовата академия - 2012 WORK EXPERIENCE.

Back